Prins Presti winnaar van De Ploët

Bij Streukes, in café De Posthoorn te Ninove, vond op vrijdag 12 juni de uitreiking plaats van de eerste trofee voor het beste carnavalslied 2015.

De Ploët, zo heet deze prijs, werd in het leven geroepen door de Ninoofse Prinsencaemere en wil een stimulans zijn om kwalitatief sterke carnavalsliedjes te belonen. Gewezen stadsprins Presti is de allereerste winnaar en kreeg uit handen van Opperhoofd Riekes (Eric Herremans) een cheque ter waarde van 500 euro.

‘Aan het aantal liedjes dat de Ninoofse carnavalisten de laatste jaren uitbrengen, geen gebrek’, vertelt Simon Ulin, prins carnaval 2009. ‘De kwaliteit dat is soms een ander paar mouwen. ’Nu zaten we in de Prinsencaemere wel met een dilemma, want veel van onze leden maken zelf carnavalsliedjes en vaak zit daar goei marchandies tussen. Omdat De Ploët een prijs is voor het beste lied, wilden we hen zeker niet uitsluiten. Het wil natuurlijk lukken dat de allereerste winnaar iemand is uit onze rangen. De jury koos voor Prins Presti met zijn lied ‘Da stientjen in moin floitj’ omwille van de melodie, de goede zang en de dubbelzinnige tekst over een scheidsrechterfluitje.’

Voor De Ploët 2016 heeft winnaar Gino Presti al enkele verrassingen in petto maar daar wil hij pas op 11 november bij de opening van het nieuwe carnavalsjaar iets over kwijt.

Topartikels editie Ninove-Dender