Ninove wil titel ‘Gemeente met een hart’ veroveren

Een jaar lang,  van juni 2015 tot juni 2016, wil Ninove zich inzetten om zoveel mogelijk bloeddonoren op te trommelen.

Wist je dat gemiddeld 70% van de Ninovieters ooit in zijn leven bloed zal nodig hebben? Toch is maar 3% bloedgever. Het Rode Kruis daagt Ninove uit om in het komende jaar in totaal 1.500 donaties te realiseren, waarvan 125 nieuwe donoren.

De schepenen, gemeenteraadsleden en OCMW-raadsleden gaven alvast het goede voorbeeld en gingen op 12 juni in Meerbeke samen bloed geven. Op dat moment werd het startschot gegeven van de campagne ‘gemeente met een hart’.

Ben je tussen 18 en 66 jaar en wil je Ninove helpen om de titel te behalen, word dan ook bloedgever. Ben je niet zeker of je bloed mag geven? Dankzij de donorzelftest op www.rodekruis.be kom je niet vergeefs naar een donatie.

Topartikels editie Ninove-Dender