Nie Geweun en Wel Bestetj triomferen elk in hun categorie (+ foto's)

46 carnavalsverenigingen met of zonder praalwagen aangevuld met tal van losse groepen trokken op zondagnamiddag 22 februari 2015 door de straten van Ninove. Het bleef gelukkig droog zodat heel wat toeschouwers genoten van het kleurrijke spektakel.

Na afloop van de carnavalsstoet was het voor de groepen nog wachten tot na middernacht vooraleer bekend gemaakt werd welke prijs ze verdiend hadden. Ziehier het verdict van de jury :

Rangschikking groepen met wagen :

1.NKKV Nie Geweun ; 2. NKCV De Zjielen ; 3. KC Don Jo ; 4.NKV Dobbelteup ; 5.OKV Okegemse Amusanten ; 6.NKV Pretensje ; 7.MKV Los’n Dee ; 8.NKV Just Gepast ; 9.NKV D’Oeverleupers ; 10.NKV Veneir te Naujg ; 11.NKV Stinkend Raujk ; 12.NKKV-NKPW Kreim ; 13. Asda Mogoed Aflupt ; 14. NKV Kiekebisj! ; 15. NKV Pips & Co ; 16.NKV De Sparkens ; 17.MKV Watsjlasj ; 18. NKV Ves.

Rangschikking groepen zonder wagen :

1.NKV Wel Bestetj ; 2.NKV Toeternietoe ; 3.NKV Smosjterpotn ; 4.NKV Iejt & Geriejt ; 5.MKKV De Moesjkes ; 6.NKV Vantaudj op Tasj ; 7.NKKV Skief Gezoopen ; 8.NKV Van ’t Alverdrau Donker ; 9.MKV De Kloefkappers ; 10.NKV De Maskesskoeten ; 11.NKV De Ninofske Ploasters ; 12.MKCV De Charels ; 13.NKV Ket en Goed ; 14.NKV Pier ver ’t Plezier ; 15.NKV Zig Zag Bleukes ; 16.MKV Veer Tier Thooësj ; 17.Janet nor men Ert ; 18.NKV Mismieësterd ; 19.De Zjuzjuppenbiën ; 20.De Zjiepkitten ; 21.NKV De Vrijdagstarters (De Skoeten) : 22.Geweljeg Gewiljeg

De Don Augustprijs, geschonken door de Prinsencaemere, gaat dit jaar naar de Smosjterpotn. De Ploët, een geldprijs ten bedrage van € 500 voor het beste Ninoofse carnavalslied (eveneens geschonken door de gewezen prinsen) is voor Prinsj Presti. De prijs van beste losse groep gaat naar De Ninofske Mikadoo ‘s.

Osta Spoedja en De Draujvers, groepen buiten categorie, kregen van de jury groen licht om vanaf 2016 mee te doen als officiële carnavalsgroep.

Topartikels editie Ninove-Dender