Laatste gemeenteraad voor secretaris Blockerije

Oppositiepartijen N-VA en Forza vroegen en kregen een extra gemeenteraad op dinsdag 30 december 2014. Meteen ook de laatste voor stadssecretaris Arnold Blockerije wegens pensioengerechtigd.

Even zag het er naar uit dat het afscheid vertroebeld zou worden door een gebrekkige manier van communicatie vanwege het stadsbestuur. Steen des aanstoots was een samenkomst van het schepencollege op dinsdagavond 21 oktober 2014 , zonder de stadssecretaris, met als enig agendapunt een aantal benoemingen voor personeelsleden in dienst van de stad.

N-VA en Forza trokken drie uur lang alle registers open. Het zag er aanvankelijk benard uit voor Paul De Schepper (CD&V), schepen van financiĂ«n en personeel, toen vooral Guy D’Haeseleer (Forza) en Toon Van Melkebeek (N-VA) hun duivels ontbonden. Maar drie uur en twee schorsingen later werd de wijziging van de rechtspositieregeling toch goedgekeurd net als het arbeidsreglement. Bij de bespreking van het financiĂ«le beleid van de stad en het OCMW hielden Rudy Corijn (N-VA) en Ilse Malfroot (Forza) het Lenteakkoord van het stadsbestuur tegen het licht maar dit zorgde voor heel wat minder commotie en hilariteit.

Tot slot mocht voorzitter Dirk Vanderpoorten (Open vld), samen met de fractievoorzitters, Arnold Blockerije bedanken en hem een welverdiend pensioen toewensen. ‘We zullen ons Arnold vooral herinneren als een krak op juridisch vlak en als iemand die de kunst bezat om in de politiek te manoeuvreren zonder het wettelijke uit het oog te verliezen’, beklemtoonde de voorzitter.

Het allerlaatste woord kreeg Ferdi De Ville (sp.a/Groen) die afscheid neemt van de Ninoofse gemeenteraad.

Op de foto :  gemeenteraadsvoorzitter Dirk Vanderpoorten (links) en afscheidnemend secretaris Arnold Blockerije (rechts) 

Topartikels editie Ninove-Dender