Aftellen met De Wetteliër

De Wetteliër, hét instrument voor Ninoofse carnavalisten om af te tellen naar carnaval Ninove, is sinds kort verkrijgbaar in Café Den Belleman en bij de leden van carnavalsgroep Radauisj!. De aankoopprijs bedraagt zes euro. Wie graag de kalender aan huis geleverd krijgt, kan bellen naar 0478 47 58 29.

De aftelkalender is nog steeds geïnspireerd op de welbekende Druivelaar, weliswaar voorzien van eigen Ninoofse heiligen en themadagen. De Wetteliër telt gedurende 33 dagen af naar carnaval en brengt het reilen en zeilen van het voorbije jaar in Ninove op ludieke wijze onder de aandacht. De traditie van de aftelkalender wordt nu al voor het derde jaar voortgezet door Radauijsj!, een losse groep die bestaat uit ex-leden van NKV Bosjop. Volgens het vertrouwde recept begint het aftellen met de ‘Week van de prauisjkamp’ waarbij aan de hand van zeven tips gezocht kan worden naar een persoon, een gebeurtenis of iets anders dat met Ninove te maken heeft. De winnaar van deze prijskamp ontvangt een magnumfles champagne.

De Wetteliër eindigt traditioneel met de week van het carnavalsthema, dat door de ontwerpers dit jaar echter licht werd aangepast tot ‘Al 55 joër ne fieëre kaffeegieter (geweest ?)’ en waarbij ze aandacht hebben voor recente evoluties binnen het Ninoofse carnaval. Zo gaven de speechen tijdens de opening van het carnavalsjaar op 11 november aanleiding tot ‘De dag van de vrolijke vrienden van de losse groepen’, en vraagt NKV Radauisj! zich luidop af of ze door de invoering van verkoopbadges hun aftelkalenders dan maar in Oilsjt aan de man moeten brengen ?

Topartikels editie Ninove-Dender