Huldiging sportlaureaten 2014

Op basis van wat de Ninoofse sportclubs doorsturen naar de sportraad, worden jaarlijks Ninovieters die zich op een of andere manier verdienstelijk maakten voor de sport in de bloemetjes gezet. Nog tot vorig jaar gebeurde dit in CC De Plomblom tijdens de Sportnacht, op zaterdag 29 november pakte de Ninoofse sportraad in samenwerking met de sportdienst uit met een nieuw concept : De Ninofse Sportkrasjel. Hiervoor werd uitgeweken naar cafétaria Time-Out van de sporthal ’t Sportstekske waar Kris Engels, voorzitter van de sportraad, en schepen van sport Mark Torrekens de genodigden waaronder Wesley Sonck verwelkomden.

Wesley kan terugkijken op een mooie loopbaan maar gunde de aanwezigen ook een blik op de toekomst waarbij twee zaken opvielen: Wesley houdt nog in beraad (maar er kriebelt wel iets) of hij mee wil instaan om de Ninoofse jeugdvoetballers te begeleiden en ….. de realisatie van een golfterrein in Ninove. Als eerste mocht hij ook een ‘Lifetime Achievement Award’ in ontvangst nemen, een pentekening van de hand van David Van Der Smissen.

Om het geheel aan elkaar te praten werd beroep gedaan op sportjournalist Tom Vandenbulcke, de stem van Sporza op Radio 1. Tom is afkomstig uit de Westhoek maar is al enkele jaren goed ingeburgerd in Ninove. Marino Punk zorgde met zijn accordeonmuziek voor leuke muzikale tussendoortjes.

Na de overhandiging van een cheque ter waarde van 250 euro door Christoph Caluwé (Bloso) aan zwemclub De Kikkertjes als winnaar in de sociale categorie van de BLOSO-fotowedstrijd ‘Goed Bezig 2014’, werden volgende laureaten gehuldigd :

  • Administratief laureaat: Frans Soetaert van voetbalclub SV Voorde
  • Recreatief laureaat: Nelly Vitse van atletiekclub Vita Ninove
  • Jeugdsportlaureaat individueel: Myrthe Van Der Borght van atletiekclub Vita Ninove, Belgisch kampioen kogelstoten met een worp van 14,67 m en Provinciaal kampioen kogelstoten en speerwerpen.                                                                                                                                
  • Jeugdsportlaureaat ploeg: Mats Herremans en Frederik Caeyman van tennisclub Players,Vlaams kampioen – 10 jaar
  • Sportlaureaat individueel:  Cindy Van Den Bossche van atletiekclub Vita Ninove, derde plaats Belgisch kampioenschap halve marathon,  Provinciaal kampioen cross, 1500 m en halve marathon.                                                                                                                                                                                                                                                                                              
  • Sportlaureaat ploeg:  SV Voorde eerste ploeg, kampioen tweede provinciale                                                                                                                            
  • Beste vrijwilliger (hiermee wil de sportraad aandacht schenken aan personen die geen bestuurslid zijn of een officiële functie uitoefenen binnen een club) : Guido De Schuyteneer van atletiekclub Vita Ninove                                                                                                                                                                                                                              
  • Beste organisatie (met deze categorie wil de Sportraad een evenement georganiseerd door een Ninoofse sportclub met grote uitstraling zowel binnen als buiten Ninove in de kijker zetten) :  Flanders Cycling Events met de organisatie van het Na-Tourcriterium.                                                                                                                                                                                        
Topartikels editie Ninove-Dender