De Sint komt eraan !

Op zaterdag 15 november 2014 organiseren De Sint Nicolaasvrienden i.s.m. Café Den Belleman de intrede van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten in Ninove. Vanaf 13 uur is er animatie en een optreden van The Peatles; een vijfkoppige knotsgekke pietenband die de kinderen zal opwarmen alvorens de stoomboot aanmeert langsheen de Denderkaai.

Anders dan andere jaren zullen de Sint en zijn Pieten vaste voet aan land zetten aan de stijger voor de voetgangersbrug ‘t Oeverstekske. Na het officiĂ«le gedeelte met ontvangst door de burgemeester op het podium, deelt de Sint snoepzakjes uit in de zaal van cafĂ© Den Belleman. Voor de organisatie van deze editie kregen de Sint Nicolaasvrienden af te rekenen met enkele tegenslagen. ’Door het overlijden van onze trouwe schipper Kamiel de Blander op 6 december vorig jaar, moesten we dringend op zoek naar een nieuwe stoomboot’, vertelt voorzitter Nico Stevens. ‘Door de maanden van onzekerheid of alles wel zou kunnen doorgaan en het steeds maar stijgende prijskaartje om alles te kunnen organiseren, hebben de Sint Nicolaasvrienden samen met Ninoftv besloten dit jaar de sinterklaasserie SintTV niet te laten doorgaan. Maar in 2015 hopen we terug online te zijn.’

Op zondag 30 november komt de Sint ook naar De Kuip voor een grootse Sinterklaasshow tussen 14.30 en 17.00 uur voor kinderen tot 12 jaar. Inkom 3 euro per kind en kansenpastarief. Per kind worden er maximum twee begeleiders gratis toegelaten.

Topartikels editie Ninove-Dender