Het Huis van Rufijn

In het huis van Rufijn De Decker, Fernand Tavernestraat 23 te Ninove, loopt nog tot en met zondag 26 oktober 2014 een tentoonstelling van aquarellen, schilderijen en de reeks ‘Wereld op Drift’.

Het voorbije jaar heeft Rufijn een hele reeks aquarellen gemaakt in de eigen omgeving maar ook in Frankrijk namelijk in de Dordognestreek en in het pottenbakkersdorp La Borne. Hij schilderde eveneens een aantal oliedoeken : een groot zicht op Ninove langs de spoorweg waar hij woont, tuinzichten, enkele zelf- en andere portretten,…

Op de eerste verdieping van zijn huis heeft de reeks ‘Wereld op Drift’ een vast onderkomen gevonden met de bijpassende gedichten van Willie Verhegghe. Deze verzameling heeft de Ninoofse kunstenaar aangevuld met een paar nieuwe schilderijen. Zo is het Huis van Rufin in deze tijd van herdenkingen aan de eerste wereldoorlog, een huis van kunst en vrede geworden.

Openingsuren : elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 19.00 uur. Andere dagen enkel op afspraak : 054/33 96 86

Topartikels editie Ninove-Dender