Woonboot van belleman Hans Van Laetem uitgebrand (+ video)

Aan het sas van Pollare is woensdag rond 16 uur de woonboot van Hans Van Laetem, bekend als de belleman van Ninove, in de vlammen opgegaan. Er wordt gedacht aan kwaad opzet.

De brand werd opgemerkt door sasmeester Johan Soetaert. Hij zag rook aan de achtersteven van de boot. Toen de brandweer ter plaatse was, sloegen de vlammen al door de ramen.

De pompiers van Ninove schakelden de grote middelen in om het vuur onder controle te krijgen, maar omdat de brand zo hevig was, moesten ze vanaf de kade blussen.

Bovendien was er het gevaar dat er gasflessen aan boord waren en moest vermeden worden dat de boot zou zinken door te veel bluswater.

De nabijgelegen boten werden gevrijwaard, maar zowel het achtersteven als het woongedeelte van de boot zijn uitgebrand.

Eigenaar Hans Van Laetem was met vakantie aan de kust. Hij kwam gisteravond de schade opmeten. Tot vorige week werd de woonboot verhuurd aan een jongeman, maar omdat hij twee keer het slachtoffer werd van een inbraak met vandalisme, voelde hij zich niet meer veilig en vertrok.

Ook aan de sluis zelf gebeurde recent nog vandalisme.

Het parket van Dendermonde stuurde een branddeskundige ter plaatse, maar hij kon nog geen uitsluitsel bieden.

De brand veroorzaakte geen noemenswaardige hinder voor de scheepvaart op de Dender. Ook de sluis functioneert opnieuw normaal.

De fietsers op het Denderpad moesten een omleiding volgen via Pollare.