‘Cultuur op de muur’ van het OCMW-gebouw

‘Cultuur op de muur’ is het eerste van een reeks sociaal-artistieke projecten die het stadsbestuur en het OCMW de komende jaren willen opzetten. Ninovieter Koen De Decker mag de aftrap geven en begon begin juli met de realisatie van een monumentaal kunstwerk op de blinde muur van het OCMW-gebouw in de Burchtstraat van Ninove.

De stad nodigde drie kunstenaars uit om een projectidee voor ‘Cultuur op de muur’ te ontwikkelen. Op advies van de kunst- en cultuurraad kozen het stadsbestuur en de OCMW-raad voor het idee van Koen De Decker. Ninovieter De Decker (°1975) heeft ervaring met kunstprojecten in de publieke ruimte, onder andere in Gent en Ieper. Nu hij ook in zijn eigen stad een dergelijk project mag aanpakken, koos hij voor een witte tekening op de zwarte achtergrond. Tegelijk oppert de kunstenaar het idee om de plek van groen te voorzien.

Koen De Decker krijgt volledige artistieke vrijheid. Er is maar één voorwaarde: hij dient de bewoners van de serviceflats bij het project te betrekken. Met deze sociaalartistieke projecten ambieert het stadsbestuur dat mensen uit minder evidente doelgroepen meer aan cultuur en vrije tijd zouden participeren. OCMW-voorzitter Lieven Meert en schepen van cultuur Veerle Cosyns kijken alvast uit naar het resultaat, dat tegen 11 juli klaar moet zijn.

Topartikels editie Ninove-Dender