Reünie oud-leerkrachten in het Sint-Aloysiuscollege

In 1955 bracht de tram Antoine Callebaut van Denderwindeke tot aan de terminus in Ninove vanwaar hij te voet naar het Sint-Aloysiuscollege stapte. Zeven jaar lang, elke schooldag opnieuw. Deze periode moet een diepe indruk op de man gemaakt hebben. Daarom organiseerde hij uit dankbaarheid op zondagmiddag 15 juni in ’t college een reünie met oud-leerkrachten uit zijn tijd (en iets later).

Ook zijn twee speciale genodigden waren van de partij : erebisschop van Gent Mgr. Arthur Luysterman, oud-leerling van het Sint-Aloysiuscollege en ereburger van de stad Ninove en mevrouw Mieke Van Hecke, directeur-generaal van het katholiek onderwijs.

Na een receptie met verwelkoming door de organisator nam Mieke Van Hecke het woord. De Commandeur in de Orde van Sint-Silvester (ereteken uitgereikt door het Vaticaan) onderstreepte dat ze tijdens de tien jaar als directeur-generaal elke zondag reserveerde voor haar man, kinderen en kleinkinderen. Zij maakte op deze regel maar drie uitzonderingen. Zondag 15 juni 2014 was één van die drie. De uitnodigingsbrief van Antoine had haar kunnen overtuigen om naar Ninove af te zakken en deel te nemen aan zijn reünie.

De ouderdomsdeken onder de oud-leerkrachten was de 92-jarige eerwaarde Omer Bral die priester-leraar was in ’t college van 1947 tot 1964. Enkelen dienden af te haken om gezondheidsredenen.

Topartikels editie Ninove-Dender