Ninove neemt afscheid van Will Ferdy

Iedereen Beroemd, het programma op Eén, zet deze week Will Ferdy in de bloemetjes. Dit monument van het Vlaamse lied is bezig aan een afscheidstournee en dankzij Antoine Callebaut kwam hij op vrijdag 14 maart ook in Nederhasselt afscheid nemen van zijn Ninoofse fans.

Will Ferdy die zich ooit als eerste Vlaamse zanger outte als homo, zong er met pianist Jürgen De Smet voor bijna 200 toeschouwers onsterfelijke hits als Christine, Belijdenis, De stervende, Het Schrijverke en Ziede Gij me Gere.

Om het met de woorden van Freddy De Coen te zeggen : ‘De man heeft een gemoedelijke stijl, iets wat we in tijden van overdreven lawaai teveel missen. Je moet het maar doen, op 87-jarige leeftijd niet alleen een lied zingen maar vooraf de aanwezigen duiden waar het op staat. Voor hij begint te zingen is iedereen al in de sfeer.’ 

Topartikels editie Ninove-Dender