Fietsdeelsysteem Blue-bike vanaf 1 april in Ninove

Aan het station in Ninove kun je vanaf 1 april een blauwe deelfiets, een zogeheten Blue-bike, huren.

Het fietsdeelsysteem van de NMBS richt zich in de eerst plaats, maar niet uitsluitend, tot treinreizigers. Ook wie in het weekend met de auto een bezoekje brengt aan Ninove doet er goed aan om gratis te parkeren op de stationsparking aan het stationsplein om vandaar met een gehuurde fiets het commerci√ęle hart van de stad aan te doen.

Hoe werkt Blue-bike?

Eerst moet je je inschrijven via www.blue-bike.be, met vermelding van welk soort lidmaatschap je wilt: algemeen, student of zakelijk (enkel voor bedrijven). De Blue-bike lidkaart valt enkele dagen later in de brievenbus. Met de lidkaart kan je aan elk Blue-bike uitleenpunt automatisch een fiets huren, 24 uur op 24, zeven dagen op zeven.

 Aan het Blue-bike uitleenpunt staat een automaat waar je je lidkaart scant. Via de automaat ontvang je vervolgens een fietssleutel. Op weekdagen kan je tussen 7 uur en 19 uur ook terecht bij het Fietspunt.

De maximale huurtijd is 24 uur. Binnen die tijd moet de gehuurde fiets worden teruggebracht naar het Blue-bike fietspunt waar je hem ontleende.

Gratis in Ninove

In Ninove is de huur van een fiets gratis. Enkel het jaarlijkse lidmaatschap moet worden betaald. Ook in de andere steden waar Blue-bike beschikbaar is, betaal je als Ninovieter niets voor het uitlenen van een fiets.

En er zijn op dit moment al 41 Blue-bike locaties in Belgi√ę.

Eerste 500 lidkaarten gratis

De stad schenkt de eerste 500 lidkaarten gratis weg. Deze zijn 1 jaar geldig. Inschrijven hiervoor kan vanaf 27 maart. Dat kan enkel via de link www.blue-bike.be/ninove. Zijn de 500 gratis lidkaarten de deur uit, dan werkt deze link niet meer.

Wie dan wil inschrijven, doet dit via www.blue-bike.be.