Tien woninginbraken in politiezone Tarl

De politiezone Tarl noteerde afgelopen weekend tien woninginbraken, waarvan zes in Ternat, twee in Borchtlombeek en twee in Teralfene. Een overzicht:

  • In Ternat werden vrijdagnacht vijf woninginbraken vastgesteld. De eerste drie gebeurden in de Groenstraat. In eerste woning werd een zijdeur opengebroken en is er geld gestolen. In een tweede woning werd een gaatje geboord in een raamkozijn. De buit bestaat uit een tablet en een portefeuille. In de derde woning geraakten de daders binnen via een toiletraam, maar de bewoners werden wakker en de verdachten zijn gevlucht.
  • In de Brusselstraat werd het cilinderslot van de voordeur afgebroken en gingen de daders aan de haal met een iPad. Het cilinderslot werd teruggevonden in de voortuin.
  • In dezelfde nacht was er nog een inbraak in de Lijsterlaan in Sint-Katherina-Lombeek. De daders braken achteraan een raam open en wisten een onbekende hoeveelheid juwelen te stelen. Nog in de Lijsterlaan werd zaterdagavond ingebroken via een slaapkamerraam. De woning werd doorzocht en er werden twee laptops gestolen.
  • In de Spoorweglaan in Teralfene werd zaterdagavond een voordeur opengebroken. De dieven gingen aan de haal met een laptop en een GSM. In de Kleinendries was er een gelijkaardige inbraakpoging, maar het alarm trad in werking en de daders zijn gevlucht.
  • In de nacht van zaterdag op zondag waren er woninginbraken in de Rotstraat en de Eikauterstraat in Borchtlombeek (Roosdaal). Telkens werd een cilinderslot verwijderd. Op de eerste plaats werden geld en juwelen gestolen, op de tweede plaats zijn geld, een fototoestel en een kostuumvest weg.

De andere feiten van het weekend in de politiezone Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke:

  • De politie Tarl kon donderdagnacht in de nijverheidszone Begijnenmeers in Liedekerke een inbreker op heterdaad betrappen en oppakken. Hij was via de achterzijde een kantoor binnengedrongen en doorzocht kasten en schuiven. Hij werd voorgeleid bij het Parket. In zijn voertuig lag inbrekersmateriaal.
  • Aan het station van Liedekerke werd vrijdag tijdens de dag een grijze fiets van het merk Citybike gestolen.
  • Op de Assesteenweg in Ternat botsten zaterdagavond twee voertuigen. Er was enkel stoffelijke schade. Volgens de politie was een bestuurder onder invloed van alcohol.