Drie generaties Beeckmans stellen samen tentoon

De oudste, de stoutste en de jongste Beeckmans stellen nog tot 23 maart samen hun werk tentoon in het oud stadhuis van Ninove.

De oudste, Jefken Beeckmans, woont in de Nederwijk en is altijd creatief bezig geweest. Het schilderen, zijn grote droom, realiseerde hij pas toen hij met pensioen ging. Jarenlang volgde hij teken- en schilderlessen. Zijn favoriete onderwerpen zijn lokale gebouwen. Elk plekje in zijn huis wordt ingenomen door zijn werk.

De ‚Äėstoutste‚Äô is Marc Beeckmans. Hij bleef tot zijn 25ste in Ninove en woont al bijna 40 jaar in Wuustwezel. Voor de Ninoofse jeugd richtte hij destijds jeugdatelier Ninopieterken op. Ook bij de kunstenaarsgroep Ninopus en Festopus was hij betrokken. Marc was een tijdje PV in jeugdclub Tien Twen en bouwde carnavalswagens voor de ‚ÄėDausjendagzjabberiers‚Äô.

De jongste is Kris Beeckmans, Jozef is zijn peter. Kris woont in Wuustwezel en is tuinman in hart en nieren. Hij leeft dicht bij planten en dieren. Tijdens zijn verblijf bij de straatkinderen in Rio De Janeiro maakte hij van hen een fotoreeks.

De werken van de oudste, de stoutste en de jongste Beeckmans zijn nog te bewonderen op dinsdag 18 maart van 10 tot 16 uur, op zaterdag 22 maart van 10 tot 19 uur en op zondag 23 maart van 11 tot 17 uur.

Topartikels editie Ninove-Dender