Nieuwe uitbaters stationsbuffet

Bruno Van Der Haeghen gaf op zaterdag 26 oktober 2013 officieel de sleutels van het stationsbuffet De Rétard, Stationsstraat 64 in Ninove, door aan de nieuwe zaakvoerders Andy Vanderpoorten, Cynthia Van Der Haegen en haar dochter Stefanie De Dobbeleer.

 Het trio wil de weg die hun voorganger met deze zaak insloeg, verderzetten met hier en daar een persoonlijke toets. De Prinsencaemere heeft er haar thuisbasis net als de carnavalsgroep Veneir Te Naujg.

Binnenkort komt er een groot scherm zodat sportliefhebbers belangrijke wedstrijden samen kunnen volgen.

Andy Vanderpoorten die voorheen al gerant was in De Rétard, kent het cliënteel maar al te goed. ‘Ook al maakt het café deel uit van het stationsgebouw, toch komen er niet zoveel treinreizigers binnen. Naar schatting amper 5 % van alle klanten.’

De nieuwe zaakvoerders houden er wel aan om zeer vroeg de deuren te openen.

‘Op werkdagen openen we om 6 uur ’s ochtends, op zaterdag om 8 uur’, vult Cynthia aan. ‘En wees er maar zeker van dat de eerste klanten ons dan al staan op te wachten. Daar kun je de klok op gelijk zetten.  Er zijn natuurlijk ook niet zoveel cafés in Ninove die zo vroeg open zijn.’ Op de foto Andy en Cynthia. 

Topartikels editie Ninove-Dender