Ludieke actie in zwembad De Kleine Dender op Dag Zonder Krediet

Op zaterdag 30 november vind je tussen 15 uur en 17 uur, twee speciale OCMW-redders in het zwembad de Kleine Dender. De redders zijn getraind in advies rond krediet en schulden.

Ze helpen je bij het zoeken naar een reddingsboei om het hoofd boven water te houden. Je kan naar hartenlust gaan vissen naar antwoorden op vragen rond schuldbemiddeling en de gevolgen van gemakkelijk krediet.

Deze ludieke actie kadert in de campagne ‚ÄėPak me dan als je kan‚Äô om de Dag Zonder¬† Krediet van Het Vlaams Centrum Schuldenlast in de belangstelling te zetten. De Dag Zonder Krediet gaat jaarlijks door op de laatste dag van november.

Op die dag worden suggesties en aanbevelingen van aanpak overhandigd aan de beleidsmakers/politici met de vraag de schuldproblematiek effici√ęnt aan te pakken. Het belangrijkste doel van die dag is echter het brede publiek wakker te schudden voor de gevaren van ‚Äėgemakkelijk krediet’ en ‚Äėschuldoverlast‚Äô.

De dienst schuldbemiddeling van het OCMW Ninove pakt het zeer visueel aan en stapt naar de mensen toe via haar speciale redders. Naast advies geven, zullen er ook flyers en andere gadgets uitgedeeld worden.

Wil je meer uitleg of heb je problemen? Ga gerust naar het Sociaal Huis, Burchtstraat 50, 9400 Ninove, info@ocmw.ninove.be. 

Open elke werkdag van 9 uur tot 11.45 uur en op donderdag van 16 uur tot 18.30 uur.

Topartikels editie Ninove-Dender