Aandacht voor 'onderwijs voor iedereen' in Heilige Harten Secundair Ninove

De leerkrachten van Heilige Harten Secundair verzamelden alles wat rinkelt (gewone bel, fietsbel, triangel, …) en gingen op vrijdagnamiddag 4 oktober al bellend door de rijen leerlingen. Hiermee vroegen ze, de dag voor de internationale dag van de leerkracht, speciale aandacht voor goed onderwijs voor elk kind.

Onder het motto ‘saved by the bell’ maakten ze de leerlingen erop attent dat nog vele kinderen en jongeren in de wereld het basisrecht op onderwijs niet genieten. Ook spraken ze hun solidariteit uit met collega’s leerkrachten die vandaag de dag nog vaak in moeilijke omstandigheden lesgeven.

In andere landen, daar waar de schoolbel nog niet rinkelt, is er nog steeds geen hoop. Onderwijs is en blijft de belangrijkste voorwaarde om elke jongere een kans op een mooie job en bijgevolg op een mooie  toekomst te bieden.

Topartikels editie Ninove-Dender