Nog twee nieuwe kandidaten voor Lijst van de Burgemeester

Kermis in Brussegem en het is nu al zeker dat op zondag Sam Gooris zijn nieuwe plaat Arrivederci zal voorstellen. De festiviteiten op Drinkeling zijn ook de gelegenheid voor de Lijst van de Burgemeester om nog eens twee nieuwe kandidaten voor te stellen.

Aan die lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor oktober is bij LvB al duchtig getimmerd en na de twee hierna vermelde personen hoeven nog amper vier namen ingevuld.

In Brussegem dient natuurlijk een echte Brussegemnaar voorgesteld te worden. Met Dirk Blomme (63) wordt daar toch wel een verrassing uit de hoed getoverd. Hij is afkomstig uit Peizegem, maar is vooral gekend als een geliefd wijkagent in Merchtem. Liefst 38 jaar was hij een vaste verschijning in het straatbeeld (zie foto). Dirk woont al jaren in Ossel en is er ook bestuurslid bij de KWB.

Nummer twee Oana Bocanet (34). ‚ÄúZij is afkomstig van Roemeni√ę en vertegenwoordigt op onze lijst de Oost-Europese gemeenschap van Merchtem,‚ÄĚ aldus burgemeester Maarten Mast. ‚ÄúZij kwam in 2002 naar ons land om te studeren. Vijf jaar later kwam ze in Merchtem terecht, waar ze met haar man George Pandelescu en kinderen Patrick en Elly een stekje heeft gevonden. Ze houdt zich bezig met de promotie van de Oost-Europese cultuur in Belgi√ę en zet ze zich in voor de rechten van mensen met een beperking.‚ÄĚ (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk