Bom gevonden bij werken aan Sofie Motplein

Al enkele weken zijn er serieuze werken bezig aan het Sofie Motplein, tussen de Stationsstraat en de Spiegellaan. Bij die grote graafwerken werd deze voormiddag een bom gevonden. Een kraanman haalde het roestige projectiel naar boven en de werken werden meteen stopgezet.

DOVO, de dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen, kwam er plaatse. Die mensen bekeken de obus en kwamen tot de constatatie dat het een Duitse bom betrof uit WO I.

De bom werd meegenomen en op een bed van zand gelegd in de laadbak van het DOVO-voertuig. Het gevaarte had een lengte van 42 cm en een diameter van 15cm. De expert van DOVO wist ook nog te vertellen dat het een bom betrof die was achtergelaten en niet was afgevuurd. En weg waren ze er mee. Ook burgemeester Maarten Mast en schepen van Openbare Werken Steven Elpers kwamen een kijkje nemen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk