Physical Fitness Merchtem wint finale interclub powerliften

De toekomst voor de Physical Fitness Merchtem lijkt terug verzekerd want zaterdag deed het trio Rik De Grauwe (23), Niels Ceuppens (20) en Noa Hublou (20) in Edingen alle monden openvallen op het nationaal clubkampioenschap powerliften in Edingen. Voor Hugo De Grauwe, de stichter en nog altijd een stimulerende kracht van de Merchtemse krachthonk, was het zowat opnieuw aanknopen met een traditie.

Vanaf 1980 tot 1997 was het zowat een gewoonte dat de Merchtemse club, toen nog de Physical Power Club, op het nationale interclubkampioenschap op het hoogste schavotje stond. De powerlifters bleven ook daarna hun mannetje staan, zowel nationaal als internationaal. Heel wat latere toppers zetten hun eerste stappen tussen halters en gewichten in Merchtem. In 2019 was het opnieuw prijs bij de interclubfinale en is het niet zo dat de mooiste titel die is die niet meteen werd verwacht?

Vlnr. Hugo De Grauwe, Niels Ceuppens, Noa Hublou en Rik De Grauwe.

In de finale met de vier beste Vlaamse en Waalse clubs was Seraing de uitgesproken favoriet. Elk club vaardigde drie atleten af en de Physical pakte uit met een onuitgegeven trio, drie junioren nota bene! Die kerels gaven daar echter iedereen het nakijken of beter lieten iedereen naar hun opkijken!

Rik De Grauwe verbeterde zijn eigen totaalrecord met 20kg bracht dat op 622,5kg over de drie bewegingen! Hij verbeterde en passant ook nog een Belgische record bankdrukken dat al vijftien jaar stand hield. Het staat nu op 167,5kg. Opwijkenaar Niels Ceuppens, Belgische kampioen bankdrukken, totaliseerde 728,5kg en Noa Hublou kwam uit bij 600kg. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk