Gedumpte auto ontdekt in Zeekanaal: voertuig was gestolen in Frankrijk en stond geseind

Aan de Westvaartdijk in Grimbergen is maandagmorgen een voertuig in het Zeekanaal Brussel-Schelde aangetroffen. Het blijkt om een geseinde wagen te gaan die gedumpt werd. Er zijn geen slachtoffers.

Het was een passant die rond 9 uur het dak van het voertuig boven de waterspiegel zag drijven ter hoogte van de bedrijvenzone aan de Westvaartdijk. Hij verwittigde meteen de hulpdiensten. De brandweer kwam ter plekke met het duikersteam.

Het was al vrij snel duidelijk dat er niemand in het voertuig zat. De brandweer kon het wrak snel takelen. “De wagen is gestolen in Frankrijk en stond sinds midden oktober geseind”, vertelt korpschef Jurgen Braeckmans van de politiezone Grimbergen. “Het voertuig was ook ontmanteld: de deuren waren verwijderd en het chasissnummer weggevijld. Het is dus duidelijk dat de dieven hem gedumpt hebben.”

Het wrak werd getakeld naar de loods van de gemeente. “In het verdere onderzoek zal de eigenaar gecontacteerd worden met de vraag of hij nog geïnteresseerd is in wat er overblijft van zijn wagen. We gaan er vanuit dat de wagen zeer recent is gedumpt aangezien hij op die plek – er is een soort platform in het kanaal – al veel eerder zou zijn opgemerkt.”

De interventie werd om 10.30 uur afgerond.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise