Nieuwe tweedehandswinkel De Kast in ex-politiekantoor

Vroeger kende men het als het moederhuis, later werd het het politiekantoor en nu de ordehandhavers verhuisd zijn heeft de gemeente andere plannen met de site in de August De Boeckstraat. Een hoekje van het leegstaande gebouw is inmiddels ingepalmd door een spiksplinternieuwe tweedehandswinkel, die wordt uitgebaat door mensen van de sociale dienst van de gemeente en vrijwilligers.

De tweedehandswinkel van het OCMW is niet nieuw want die werd al in 2000 in het leven om vervolgens een plek te krijgen in een woning in de Gasthuisstraat. Die ondertussen aftandse locatie werd verlaten en de twee huizen staan nu te koop.

In de rechtse hoek van de nieuwe locatie (gezien van de A. De Boeckstraat) is nu een uitnodigende duplexwinkel gecreëerd. De vrijwilliersploeg en vakmannen van de technische dienst hebben er schitterend werk geleverd.

Het opzet is simpel: wat uit de kast mag, kan naar De Kast, want zo luidt de naam van de nieuwe winkel. Die werd op donderdag 26 oktober plechtig geopend. Schepen van Welzijn en Sociale Zaken Julia Asselman (LvB): “Er is een groeiende bewustwording bij de mensen om kleding niet meer zo maar in de container te gooien. Vanaf nu kan kwalitatieve kledij, huisraad, linnen, speelgoed en andere items hier afgegeven worden om een tweede leven te leiden. Dat wordt dan verkocht aan democratische prijzen. Iedere inwoner van Merchtem is welkom.”

De Kast verdient zonder meer een bezoekje want er zijn mooie spullen te vinden. De winkel is open op elke dinsdag van de maand van 13.30 uur tot 15.30 uur. De laatste dinsdag van de maand is er een avondopening van 17.30 tot 19 uur. Na een evaluatie komt er mogelijk een upgrade van dit opzet. Ook woensdagnamiddag zou een ideaal moment zijn om De Kast te openen. Daarvoor worden nog vrijwilligers gezocht en wie zich geroepen voelt kan zich opgeven aan het snelloket van Campus Gasthuisstraat.

En De Kast zou zo niet noemen als er geen kast in de nieuwe locatie te vinden is. Die staat er inderdaad, maar het is de moeite waard om te zien hoe de mensen van de technische dienst dit antiek stuk hebben ingepast in de winkel! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk