Groot feest bij Kon. Fanfare en Percussie-ensemble De Herleving Brussegem

Groot feest in Brussegem want de Koninklijke Fanfare en Percussie-ensemble De Herleving is jarig. De fanfare bestaat maar liefst 100 jaar. Het percussie-ensemble A staat al 50 jaar in de kijker en last but not least is er de percussie B (jeugd) die al vijf kaarsjes mag uitblazen. De drie groepen staan onder de bezielende leiding van dirigent Walter Van de Venne, die intussen al 43 jaar het dirigeerstokje hanteert in Brussegem. Ook dat is een respectabel cijfer!

Redenen genoeg dus voor een uitgebreide viering en die komt er tijdens het weekend van 20 oktober en dit alles in de Gemeentelijke feestzaal te Brussegem

Op vrijdag 20 oktober om 20 uur wordt het startschot gegeven met een academische zitting. Het officiële gedeelte zal afgewisseld worden met leuke interviews en anekdotes, gevolgd door een muzikale afsluiter met DJ Tom.

Op zaterdag 21 oktober geeft de vereniging om 19 uur haar eigen jubileumconcert. De muzikanten van de fanfare zijn al duchtig aan het repeteren, samen met hun eigen zangeres Leen Muylaert. Ook de percussie B zal zijn beste beentje voorzetten en putten uit hun repertoire van de voorbije vijf jaar. Het optreden van percussie A zal de avond ongetwijfeld naar een muzikaal hoogtepunt brengen. De avond wordt afgesloten met DJ Joost vanaf 22 uur en als Joost begint is de inkom gratis.

Inkomkaarten voor het jubileumconcert zijn te verkrijgen bij bestuursleden en muzikanten, of via tel. 0477-94.70.86.

Zondag 22 oktober kan iedereen komen genieten van zeer gevarieerde muziek. Zes muziekverenigingen komen langs. Dat zijn De Vrije Vlaamse Zonen uit Kapelle o/d Bos, Music Time uit Peizegem, Koninklijke. Harmonie Sint-Cecilia uit Merchtem, Koninklijke Fanfare De Vrede uit Bollebeek, Muzico uit Merchtem en brassband Euterpe uit Merchtem. De inkom is gratis. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk