Wijn- en Satanfeesten in Peizegem

In de Peizegemse Middelstraat maken ze nu al jaren wijn. Maar wijn moet geproefd worden en dat kan op het einde van deze maand op de jaarlijkse wijn- en Satanfeesten van de Peizegemse vereniging amateurwijnmakers (afdeling V.A.W. Opwijk). En die zijn met heel wat, zoals te zien is op de foto. Elke maandagavond zijn de leden aan de slag om aan hun wijn te werken, flessen te vullen, te spoelen en te proeven uiteraard.

Dat tweedaags gebeuren gaat door op zaterdag 26 en zondag 27 augustus, telkens vanaf 14uur bij Frans Heyvaert in de Middelstraat, 155. De zelfgemaakte druivenwijnen kunnen dan gedegusteerd worden. Die wijnen luisteren naar Kerner, Chardonay, Doorvelder, Regent…. Daarnaast kan ook het Satanbier van de lokale brouwerij De Block geproefd worden.

Naast de tips over ‘het zelf wijn maken’ valt er ook nog wat te knabbelen (haring, hamburger, boterham met kaas). Er is ook nog een initiatie steltenlopen want de Koninklijke Steltenlopers van Merchtem komen optreden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk