Honden- en ezelfestival op Reedijk

Wie op jaarmarktdag Reedijk zegt, zegt ezels en honden. Bij de ezels was de grootste buit aan onderscheidingen alweer voor Godelieve Forceville en Jan Van Der Perre. Bij de honden was het erg moeilijk kiezen voor de jury want er waren prachtexemplaren bij. In de persoon van Sammy Mahdi, de CD&V voorzitter was er zelfs een onverwachte deelnemer. Zijn hond, de chow chow Pamuk, is ondertussen al wereldberoemd in Vlaanderen.

Prijskamp ezels

Na showen, rondjes lopen en kunstjes tonen hakten de juryleden de knoop door. Marc Van Den Berghe werd met zijn Lily, voor de derde maal op rij, winnaar in de categorie van de kleinste hond. Voor het grootste exemplaar was het duidelijk. Simba van Jo√ęlle Mittelsbach en Pierre Calcus stak er met kop en schouders bovenuit. Bosteels Laura heeft met Bille de slimste hond in huis. En de prijs voor de schoonste hond ging niet naar Pamuk maar wel naar Omer van Jari Rubbens.

Natasha van Horta Dier Merchtem trok haar prijzenkast open en dat leverde waardebons van 25 euro op voor de winnaars en een goodiebag op voor elke deelnemer.

Nog gespot op het terras bij Jos en Linda op de Reedijk was een zwerm burgemeesters en ex-burgemeesters. Gareelmaker Jan Longin uit Mazenzele demonstreerde in getrek voor paarden en lederbewerking. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk