Gelegenheidsorkest brengt nog meer ambiance op markt en kermis

Schepen van Cultuur David De Valck torste niet alleen de grote trom maar mocht terecht ook een hoge borst opzetten want meer dan dertig muzikanten gaven gehoor aan oproep om een gelegenheidsorkest te vormen.

“Het idee was vorig jaar tussen pot en pint gegroeid in een gesprek met Roger Daelemans, voorzitter van de Steltenlopers van Merchtem,” aldus De Valck. “Dat opzet lukte vorig jaar al en de kiem was gelegd. Dit jaar zijn er meer dan dertig muzikanten en dat overtreft alle verwachtingen.”

Alle Merchtemse muziekmaatschappijen werd gecontacteerd en dat resulteerde in de opkomst van een bonte bende muzikanten. Die gelegenheidsmuziekmaatschappij draagt nog geen naam – misschien een wedstrijd uitschrijven – maar de ambiance was geweldig.

De bezoekers die anders de woensdagmarkt aandoen, zijn die muzikale aperitiefjes al wel gewend, maar dit orkest stond toch nog een trapje hoger. Het publiek genoot en het lijkt er sterk op dat die woensdagrondgang met gelegenheidsmuzikanten een blijvertje gaat worden tijdens de kermis. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk