Eerste exemplaar fotoboek Heemkring Soetendaelle voor burgemeester Mast

Maandenlang werd er aan gewerkt maar nu is het van de drukpersen gerold, het boek “Merchtem in oude prentbriefkaarten en digitale foto’s”. Deze realisatie van Heemkring Soetendaelle wordt tijdens de kermisweek voorgesteld en verkocht in het A. De Boeckhuis.

De gemeente Merchtem verleende haar medewerking en gaat deze uitgave ook gebruiken als geschenk voor jubilarissen, trouwers e.a. Burgemeester Maarten Mast verliet donderdagvoormiddag 17 augustus even het schepencollege om van een delegatie van Soetendaelle het eerste exemplaar van het boek in ontvangst te nemen.

Het boek wordt een hebbeding. Het geeft een mooi overzicht van hoe de gemeente er vroeger uit zag en hoe alles ondertussen is geëvolueerd, ja, dikwijls zelfs hoe hele straten compleet zijn hertekend. Herinneringen ophalen, vergelijken met vroeger, het kan allemaal door middel van dit boek.

Het kost 25 euro en kan ingekeken en gekocht worden tijdens de erbij horende tentoonstelling tijdens het eerste weekend van de kermis en op de jaarmarktdag. Afspraak in het A. De Boeckhuis op zondag, maandag en dinsdag, telkens van 9.30 uur tot 18 uur. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk