Nieuwe publieke laadpaal op Bleukenweg

Omdat het aantal elektrische wagens steeds maar toeneemt, plaatste Departement Mobiliteit en Openbare Werken (DMOW), in opdracht van de gemeente Merchtem, een nieuwe publieke laadpaal op de Bleukenweg.

Schepen van Mobiliteit Lien Casier: “Dit is zeker niet het eerste en laatste oplaadpunt in Merchtem. Het is de betrachting om binnen een straal van 250m van elke woning een publieke laadpaal ter beschikking te stellen. We maakten daartoe een plan op met geschikte locaties en wachten nu op DMOW om de dossiers te behandelen. Na goedkeuring zal de aannemer van DMOW deze laadpalen plaatsen.”

Burgemeester Maarten Mast vult aan: “De volgende die geplaatst zal worden, is ter hoogte van parking Mandsteenweg of parking Krekelendries. Deze dossiers werden reeds goedgekeurd.”

Ondertussen zijn er al oplaadpunten terug te vinden op volgende plaatsen: parking kerkhof Merchtem, parking te hoogte van WZC Ter Stelten, Parking August De Boeckhuis, kerkplein Peizegem en kerkplein Brussegem.

De komende maanden/jaren zal er dus geïnvesteerd blijven worden in publieke laadpalen op het grondgebied van Merchtem. De uitrol van deze publieke laadinfrastructuur op het openbaar domein wordt georganiseerd door de Vlaamse overheid.

De gemeente gaf volgende locaties door aan Vlaanderen:

Parking Dendermondestraat

Parking Hamme – Lindestraat

Parking hoek Mieregemstraat

Parking Sint Janstraat x Galgestraat

Parking M. Sacréstraat

Parking Lt.J. De Windestraat

Kerkhof Brussegem

Parking feestzaal Hamme

Kerk Ossel

Parking Drypikkel

Parking Meutersweg

Parking Molenblock

Parking Peperstraat

Bollestraat

Burgers kunnen ook locaties voorstellen aan DMOW via www.vlaanderen.be/publieke-laadpaal-aanvragen. Meer info: www.merchtem.be/oplaadpunten  (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk