Symfonieorkest De Lier concerteert in Onze-Lieve-Vrouw-ter-Noodtkerk te Merchtem

Het is niet de eerste keer dat de muzikanten van het Symfonieorkest De Lier te gast zijn in Merchtem. Het is ondertussen al zowat traditie dat dit gratis wordt aangeboden door de gemeente. Wie dit symfonieorkest opnieuw aan het werk wil zien kan dat op zondag 22 januari om 17 uur in de kerk van Merchtem. Dat belooft ook weer een spetterend concert worden want op de play-list staan nummers van componisten als August De Boeck, Johan Strauss, Franz Lehar en Robert Stolz.

Het orkest, zo’n 60 eenheden sterk, staat onder leiding van dirigent Rik Ghesquière, een veelzijdig kunstenaar die bekend staat als een stimulerende en gevoelige dirigent. Daarbij bouwt hij verder op zijn ruime ervaring als musicus in het “Brussels Philharmonic”, het voormalige “Vlaams Radio Orkest”. Hierdoor kan hij een indrukwekkend repertorium van klassiek tot hedendaags voorleggen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk