Koninklijke Fanfare en Percussie De Herleving vieren feest in 2023

2023 wordt voor de Koninklijke Fanfare en Percussie De Herleving uit Brussegem een grote uitdaging want er komt een driedubbel feest aan! De fanfare mag dit jaar 100 kaarsjes uitblazen. Het percussie-ensemble A is al aan een halve eeuw jong en de B groep of de jeugd is ondertussen ook al vijf jaar aan de slag.

Dat vraagt om een grote viering en dat zal gebeuren tijdens het weekend van 20, 21 en 22 oktober. Het begint op vrijdag met een academische zitting. Op zaterdag treden de drie groepen van De Herleving op. Zondag 22 oktober wordt het feest afgesloten met een groot Muziekfestival.

Het startschot van dit feestjaar werd ondertussen al gegeven met een openingsconcert op zaterdag 21 januari in een uitpuilende St. Stefanuskerk te Brussegem.

De Herleving heeft de start dus zeker niet gemist. Na jaren zonder een echte voorzitter goed te hebben gewerkt wordt Jonathan Verhasselt ‚Äď bij velen gekend als de Jerom ‚Äď de nieuwe voorzitter van de vereniging. Rozette Willems geeft dit interim-fakkeltje dus door maar blijft nog secretaris.

Op de foto het huidige bestuur en dirigent, met bovenaan: dirigent Walter Van De Venne, ere-voorzitter David De Valck, Jos De Boeck en nieuwe voorzitter Jonathan Verhasselt. Onderaan: Wouter Longin, Marjan Van Den Bosch, Marjon De Ganck en Rozette Willems. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk