Actie bestuurlijke handhaving politiezone AMOW legt inbreuken vast bij transportbedrijf.

De dienst Lokale Recherche van Politiezone AMOW hield maandag haar eerste actie rond bestuurlijke handhaving van het nieuwe jaar. Daarbij werden 7 politiemensen van de zone zelf ingezet, maar ook 13 medewerkers van verschillende externe Economische, Financiële en Sociale controlediensten.

Tijdens deze actie werd de focus gelegd op sociaaleconomische inbreuken in de transport- en koerierssector, meer bepaald bij een logistiek transport en -distributiebedrijf aan de Brusselsesteenweg in Merchtem.

Daarbij werden in totaal vier inbreuken vastgesteld rond de sociale wetgeving en tewerkstelling. Twee koeriers werden beboet omwille van een overtreding inzake hun deeltijdse tewerkstelling. Het bedrijf zelf werd ook (opnieuw) beboet wegens vertredingen op de tewerkstelling van deeltijdse werkkrachten van twee werknemers.

Politiezone AMOW voorziet in de nabije toekomst nog verschillende acties rond bestuurlijke handhaving die, net zoals andere politiezones in de rand, ook focussen op dit soort fenomenen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk