Robbrechtstraat officieel ingehuldigd

Na een kruisweg van zowat twintig jaar is de Robbrechtstraat, een zijstraat van de Brusselsesteenweg op Bosbeek, eindelijk ingehuldigd. En dat mocht met een klein feestje want het had nogal wat voeten in de aarde. Het dossier rond de rioleringswerken geraakte maar niet rond en het ene uitstel volgde op het andere.

In september 2013 besliste het college zelf om de rioleringswerken voor goed af te voeren omwille van de te hoge kostprijs, maar in januari 2014 werd uiteindelijk toch een akkoord gevonden tussen Aquafin, de VMM, Infrax en de gemeente om de beoogde werken uit te voeren.

In april vorig jaar, bijna 19 jaar na het nemen van de princiepsbeslissing om rioleringswerken uit te voeren, kwam er dan toch witte rook. Er dienen nog een aantal afwerkingen te gebeuren, maar het resultaat mocht nu toch al gezien worden. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk