Zomerterrassen in het centrum zijn terug

Even leek het erop dat er geen herhaling zou komen maar nu heeft het gemeentebestuur toch de goedkeuring gekregen om ook dit jaar het Merchtemse centrum af te sluiten om zomerterrassen te organiseren. De gemeente wil jong en oud deze zomer ruimte geven om te winkelen, te terrassen, te genieten en te spelen in een autoluw centrum.

Vanaf vrijdag 24 juni tot en met zondag 28 augustus 2022 wordt het centrum afgesloten op vrijdag en zaterdag vanaf 18 uur tot 24 uur en op zondag vanaf 14 uur tot 24 uur. Het centrum wordt volledig afgesloten voor het doorgaand gemotoriseerd verkeer (met uitzondering van fietsers) ter hoogte van Varkensmarkt 1, Kerkstraat 7, Bogaerdstraat 7 en Nieuwstraat 17.

In de Krekelendries, Markt en Marktstraat wordt enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid zoals bij de wekelijkse woensdagmarkt. De Lijn is reeds op de hoogte gebracht. Deze regeling is natuurlijk niet van toepassing tijdens Merchtem kermis. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk