80 Oekraïense vluchtelingen opgevangen in Merchtem

Op dit moment worden 80 Oekraïense vluchtelingen opgevangen in 27 gezinnen of opvangplaatsen in Merchtem. Van de zeven gezinnen die een A-kaart aanvroegen heeft er al eentje die kaart ontvangen. Alle gezinnen kregen ook hun Bijlage 15. Volgende week staan de eerste equivalente leeflonen geagendeerd op het BCSD. Er werden ook al twee infoavonden georganiseerd en er zijn al zes avondopeningen geweest van de dienst burgerzaken om de administratieve situatie van de vluchtelingen in orde te brengen.

“De tolken zijn hierbij altijd een meerwaarde,” aldus burgemeester Maarten Mast na de gemeenteraad van april waar ook de eerstgenoemde cijfers werden medegedeeld. “Veel van die mensen trekken goed hun plan en verschillende kinderen lopen school in Merchtem. Onze gemeente heeft op het vlak van opvang meer dan haar best gedaan!”

In de marge gaf de burgemeester ook nog de laatste coronacijfers mee. De laatste zeven dagen stond de teller van de besmettingen op 59. De situatie in de scholen en WZ Ter Stelten normaliseert. In Ter Stelten zijn er momenteel geen besmettingen bij de residenten, enkel drie bij het personeel. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk