Restauratiepremie voor O.-L.-V. ter Noodtkerk in Merchtem

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele zet het licht op groen voor zes grote restauratieprojecten in Vlaams-Brabant, waarvan één in Merchtem. “De wachtlijst voor restauratiepremies is de voorbije decennia steeds langer geworden. We wijzigden nu de regelgeving en zetten in op standaardpremies waardoor de historische wachtlijst wordt afgebouwd,” aldus minister Diependaele.

Het dak van de parochiekerk van Onze-Lieve-Vrouw terNoodt in Merchtem wordt gerestaureerd. De dakstructuur en de dakbedekking moeten aangepakt worden, de glas-in-loodramen worden gerestaureerd en krijgen voorzetbeglazing, de elektrische bekabeling wordt vernieuwd en het interieur wordt geschilderd. Daarnaast krijgen de schilderijen in de kerk ook een restauratiebeurt. Voor de restauratie is een premie van 608.506,80 euro toegekend. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk