KHO Wolvertem Merchtem blikt Jong Lede in met 7-1!

Tijdens het seizoen 1974-1975 won KHO Merchtem in een memorabele wedstrijd aan de Drijpikkel met 7-0 van Jong Lede. Daar wordt nu nog van gesproken. Bijna een halve eeuw later deed fusieclub KHO Wolvertem Merchtem dat kunststukje nog eens over. In het Lathouwersstadion werden de Oost-Vlamingen met 7-1 wandelen gestuurd.

Wetende dat KHOWM doorgaans moeilijk scoort dan is dit een geweldig resultaat. Weinig scoren is nu misschien wel veel gezegd want vorige speeldag werden er op Sint-Niklaas ook al drie binnengelapt. Supporters van SC Wolvertem konden zich niet meteen herinneren of hun ploeg ooit zo’n uitslag had bijeengetrapt.

Wolvertem Merchtem leverde op een erg zware grasmat een collectieve glansprestatie af. Doelpuntenmakers van een nu al historische voetbalzondag waren Mats Heyvaert, Celal Karaçay, Jonas Perrault (2), Bryan De Keyser (2) en Remko Baudewyns. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk