Snelheidscontroles door PZ AMOW

“De voornemens zijn goed maar toch is er nog marge voor verbetering,” zo klinkt het bij de eerste resultaten van de snelheidscontroles uitgevoerd door de politiezone AMOW begin dit jaar. In Merchtem werden op drie plaatsen controles gehouden en telkens hield meer dan 80% van de gecontroleerde voertuigen zich aan de snelheidslimiet.

In de Nieuwelaan respecteerden 212 van de 240 bestuurders de maximumsnelheid van 50km/u. De maximaal gemeten snelheid hier was 67 km/u. Op de Steenweg op Asse respecteerden 327 van de 394 bestuurders de maximumsnelheid van 50km/u. De maximaal gemeten snelheid bedroeg hier 80 km/u. Ook in de Mieregemstraat viel het aantal overtredingen mee en hielden 153 van de 187 gecontroleerde bestuurders zich aan de maximumsnelheid van eveneens 50 km/u. Eentje kwam er toch voorbij gevlamd tegen 83km/u.

Toch was er een uitschieter, namelijk in Wemmel waar op de Steenweg op Merchtem slechts 180 (53%!) van de 335 gecontroleerden zich aan die 50km/u hielden. De hoogste snelheid bedroeg hier 80 km/u. Het laat zich raden dat daar de komende weken nog stevig zal gecontroleerd worden. (eb

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk