Schilderen en muziekinstrumenten in Mazenzele

Vanaf zaterdag 15 januari kan iedereen de tentoonstelling “Van schilderkunst tot instrumentenbouw” gaan bezoeken in De Kersenpit, Dorp 46 te Mazenzele. Een aanrader zonder meer want er zijn echt magnifieke dingen te zien van zowel veelzijdig kunstenaar Rik Olievier al van de volwassenafdeling van het Atelier Beeldende en Audiovisuele Kunsten Opwijk. Zij stellen hun realisaties te toon en ook schepen van cultuur Jan Couck was aangenaam verrast met wat hij zag en blij dat dit eindelijk kon doorgaan.

Rik Olievier (77) is een creatieve duizendpoot die sinds 2014 in Opwijk woont. Het is moeilijk om zijn kunnen en inspiratie te omschrijven want hij doet honderdenéén zaken, gaande van instrumentenbouw tot schilderen, tekenen, restaureren en decoreren. Hij kan uren vertellen over zijn hobby’s, legt de lat telkens nog hoger en besloot met te zeggen: “Ik heb nog veel werk te doen!” Het pronkstuk van Rik op de expositie is de prachtig gedecoreerde piano met dubbel klavier waar hij al zes jaar aan bezig is. “Ik ben geprikkeld door instrumentenbouw en eens het werk af is wil ik horen welke klank er uit komt,” aldus Rik. Men moet het echt zien om het te geloven. Verder hangen er nog heel wat schilderijen van zijn hand maar ook de karakteristieke koppen, getekend door Riks vader, nemen een prominente plaats in.

Het andere deel van de zaal is voor de leerlingen van Liesbeth Marit. Zij geeft les aan de volwassenafdeling van het Atelier Beeldende en Audiovisuele Kunsten Opwijk. Hier worden hun mooiste werken aan het publiek getoond. Die creativiteit en de diverse stijlen gaan wondermooi samen met de realisaties van Olievier of de perfecte symbiose tussen schilderkunst en instrumentenbouw.

De tentoonstelling is voor het publiek gratis en vrij te bezoeken op: – zaterdag 15 en 22 januari 2022 van 14 tot 18 uur. – zondag 16 en 23 januari 2022 van 10 tot 18 uur. – woensdag 19 januari 2022 van 14 tot 18 uur. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk