Aquafin bouwt waterzuiveringsinstallatie in Peizegem

Tegen ten laatste 2025 opent Aquafin een waterzuiveringsinstallatie in de Peisegemstraat te Peizegem. In een eerste fase zal Aquafin een KWZI, dit is een kleinschalige waterzuivering, bouwen ten zuiden van Peisegemstraat 207. Het vuilwater afkomstig van de dorpskern van Peizegem zal in deze fase via de Peisegemstraat aangesloten worden op de KWZI. Hierdoor zal het vuilwater van ca. 1.700 inwoners worden gezuiverd.

In latere stadia zal de rest van Peizegem, Bouw (Buggenhout) en De Haan (Londerzeel) aangesloten worden op deze zuivering. Uiteindelijk zal op deze manier het vuile water van ongeveer 2.500 inwoners gesaneerd worden.

Het studiebureau houdt zich momenteel bezig met de voorbereidingen van het RUP (ruimtelijk uitvoeringsplan). De hele procedure hiervan zal ongeveer 1,5 tot 2 jaar in beslag nemen. Nadien kan er worden gestart met de bouwwerken en tegen ten laatste 2025 zal de waterzuiveringsinstallatie operationeel zijn. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk