Wereldlichtjesdag in Merchtem

Zondagavond was het Wereldlichtjesdag en dat ging ook in Merchtem niet ongemerkt voorbij. Op Wereldlichtjesdag worden overleden kinderen herdacht met een kaarsje. Overal op de planeet worden er dan op de tweede zondag van december om 19 uur kaarsjes aangestoken. Omwille van de tijdszones en de uurverschillen geeft dat een dag lang een golf van licht over de hele wereld.

Knipoog organiseerde op de gemeentelijke begraafplaats een sereen lichtritueel. Tal van kaarsjes waren op de wandelpaden geplaatst en alle aanwezigen verzamelden zich onder en rond de luifel. Er werden enkele teksten voorgelezen, er was een stiltemoment en het mannenkoor zorgde voor de muzikale begeleiding. Dat collectief herdenken leverde voor een mooi moment van verbondenheid op bij de aanwezigen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk