Wereldlichtjesdag in Merchtem

Zondagavond was het Wereldlichtjesdag en dat ging ook in Merchtem niet ongemerkt voorbij. Op Wereldlichtjesdag worden overleden kinderen herdacht met een kaarsje. Overal op de planeet worden er dan op de tweede zondag van december om 19 uur kaarsjes aangestoken. Omwille van de tijdszones en de uurverschillen geeft dat een dag lang een golf van licht over de hele wereld.

Knipoog organiseerde op de gemeentelijke begraafplaats een sereen lichtritueel. Tal van kaarsjes waren op de wandelpaden geplaatst en alle aanwezigen verzamelden zich onder en rond de luifel. Er werden enkele teksten voorgelezen, er was een stiltemoment en het mannenkoor zorgde voor de muzikale begeleiding. Dat collectief herdenken leverde voor een mooi moment van verbondenheid op bij de aanwezigen. (eb)


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...