Duisterniswandeling en vuurshow

Op zaterdag 9 oktober organiseert het gemeentebestuur een duisterniswandeling in Brussegem. De wandeling start om 20 uur en om 21.30 uur, duurt ongeveer één uur en wordt begeleid door vrijwilligers van Natuurpunt. Zij hebben het over nachtdieren en lichtvervuiling. Op die avond wordt het licht over het hele grondgebied van Merchtem gedoofd van 19 tot 24 uur.

De hele avond is er aan de kerk van Brussegem een professionele lichtshow die wordt begeleid met aangepaste muziek.

Met medewerking van de plaatselijke Gezinsbond zal er voor de kinderen tussen 3 en 12 jaar ook een voorleeshoek voorzien worden waar ze worden ondergedompeld in de avontuurlijke verhalen van de nachtdieren.

Een tas warme soep en een drankje worden je tegen democratische prijzen aangeboden door de jeugdwerking van de muziekvereniging De Herleving uit Brussegem. De activiteiten zijn gratis, alle Merchtemnaren zijn welkom en inschrijven is niet nodig.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk