Zwerfvuilruimers gehuldigd

’t Is niet voor iedereen weggelegd: je buurt proper houden door geregeld zwerfvuil op te ruimen. Toch kan Merchtem rekenen op niet minder dan 147 vrijwilligers en doen ook de scholen hun duit (of liever het zwerfvuil) in het zakje. Zij kregen allemaal een geschenkje (groenten van de tuinbouwschool en een shopperbon ter waarde van 10 euro).

Voor de scholen die hun leerlingen weten warm te maken om zwerfvuil te ruimen was er een financiële belonging. Die ging naar GBS Ten Bos, De Plataan, Ter Dreef, de Tuinbouwschool, De Rinkeling, Sint-Donatus Bovenbouw en GTSM. Aan al die scholen samen werd meer dan 6.000 euro uitgekeerd. Ook de Steltenlopers kregen een cheque van 504 euro. De bedragen werden aangepast aan de inspanningen die elk had geleverd.  

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk