‘Halve Merchtemnaar’ wint gouden medaille

Nadat hij vorig jaar al het wereldkampioenschap mountainbike bij de beloften op zijn naam schreef, haalde Tom Pidcock in dezelfde discipline goud in Tokyo. Tom Pidcock werd geboren in Leeds (Groot-Brittannië) maar is de poulain van Merchtemnaar Kurt Bogaerts. Pidcock kan in zowat alle disciplines mee met de betere renners. Naast mountainbike is hij ook als veldrijder actief (4de in het wereldkampioenschap 2021 in Oostende). Ook op de weg bewees Pidcock zijn talent met een overwinning in de Brabantse Pijl 2021.

Kurt Bogaerts was eerst zelf wielrenner. Hij ging aan de slag bij het Sean Kelly Cycling Team en nam een aantal jonge renners onder zijn vleugels. Onder hen Sam Bennet en Tom Pidcock. Vooral voor deze laatste is hij meer dan een coach. Hij begeleidt Tom Pidcock nu al vier jaar. Pidcock woont in een woning die zijn eigendom is en is als een zoon voor Kurt Bogaerts. Dat alles maakt van Pidcock een halve Merchtemnaar. Maar wel eentje die een gouden medaille won in Tokyo. Die wordt natuurlijk bijgeschreven op de lijst van de medailles van zijn geboorteland.

Twee ‘echte’ Merchtemnaren mochten ooit hun naam bijschrijven in de geschiedenis van de Olympische Spelen. In 1980 nam Hugo De Grauwe (vandaag 67) in Moskou deel aan de spelen in de discipline gewichtheffen. In 2016 liep Wilem Van Schuerbeeck (nu 36) de marathon van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Foto: Met trots kondigde Michel Bogaerts op Facebook de gouden medaille van Tom (en naar diens eigen zeggen ook evenveel van Kurt) aan.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk