Weesveulentje voor pony die veulen verliest

Het is een mooi verhaal. Een aantal maanden geleden kocht Eric Crekillie van manege Steenberg in Brussegem een shetland pony. De merrie, die Patatje werd gedoopt, bleek zwanger en moest een paar dagen geleden bevallen. Maar het veulentje werd dood geboren. Patatje was in rouw en Eric liet het doodgeboren veulen nog een tijdje in de stal zodat ze afscheid kon nemen van haar veulen.

Ondertussen gingen Eric en Silke en Mats Van Hoeck op zoek naar een weesveulen. Dat is een veulen dat bij de geboorte haar moeder is verloren. Ze deden een bezoek op de plaatselijke medewerker van Het Nieuwsblad. Joris schreef er een mooi artikel over en zie … een klein mirakel: er werd een weesveulen gevonden. Daisy werd na de geboorte door haar moeder verstoten en zou geen lang leven beschoren zijn.

Daisy kwam over van Zemst naar Brussegem en werd meteen geadopteerd door Patatje. Het nieuwe veulen heeft al gedronken bij haar maar de gezondheidstoestand van het diertje blijft kritiek.

De gezondheidssituatie van het kleine veulentje zou snel moeten ten gunste keren. Aan Patatje zal het alvast niet liggen, zij heeft Daisy (figuurlijk dan toch) in haar armen gesloten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk