Gerd Brabant bundelt jarenlange wijnkennis in stevig boek

Gerd Brabant is een liefhebber én kenner van Duitse wijnen. In 2000 begon hij met Vinikus, zijn eigen wijnhandel en importbedrijf aan de Spiegellaan in Merchtem. Na een fusie met Lazarus, liet Gerd de wijnhandel achter zich om zich meer toe te leggen op wijnjournalistiek, het organiseren van wijn(wandel)reizen en proeverijen onder de titel Bij Vinikus aan Tafel.

Samen met Marc Roovers, die sinds 2011 de wijnblog Vrienden van de Riesling verzorgt, bundelde hij zijn kennis en passie in een lijvig boek. “Wijnland Duitsland” is een mooi verzorgde uitgave van de Stichting Kunstboek. Het is een hardcover met 420 pagina’s wetenswaardigheden, tips en anekdotes. (Lees verder onder de foto)

Voor de wijntoerist of wandelaar bevat het boek wijnwandeltips, adressen van aanbevolen domeinen, restaurants en hotels. De auteurs spreken vanuit een rijke ervaring, hun teksten zijn doorspekt met anekdotes en leuke weetjes. Uit elke bladzijde blijkt hun passie en liefde voor Duitse wijnen.

Het boek is beschikbaar vanaf 15 april tegen de prijs van 45 euro. Bestellen kan via www.vinikus.be/boek. De verzendingskosten bedragen €5 voor België en €7,50 voor Nederland.

Foto: Gerd met het busje waarmee hij al jaren heel Duitsland doorkruist en dat hem dient als hotel en rijdend kantoor.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk