Sloop Villa Alice is begonnen

Op het Mieregemplein is een aannemer begonnen met het slopen van ‘Villa Alice’, in de volksmond ‘t Kasteeltje. Nadat het gemeentebestuur een ongunstig advies had gegeven op de aanvraag van een omgevingsvergunning, werd die vergunning toch toegekend door de provincie. Die veegde het argument dat ‘t Kasteeltje erfgoedwaarde zou hebben van de tafel en legde de projectontwikkelaar enkel een paar kleine aanpassingen op.

Heel wat Merchtemnaren reageerden verontwaardigd op de aangekondigde verdwijning van de kleine villa met omsloten tuin. Nadat een paar weken geleden de ramen en deuren al waren verwijderd werd nu een kraan ingezet om de rest van de gebouwen neer te halen. Met de sloop van de gebouwen en het rooien van een aantal bomen wordt de weg vrij gemaakt voor het bouwen van 18 appartementen met ondergrondse parkeergelegenheid.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk