Vilvoordenaars kunnen voor vaccinatie terecht in CC Het Bolwerk

De burgemeesters van de eerstelijnszone Bravio (Vilvoorde, Machelen, Steenokkerzeel, Zemst en Kampenhout) schuiven zoals verwacht twee locaties naar voor als vaccinatiecentrum. Het gaat om de oude veiling in Kampenhout voor de gemeenten van de politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst) en CC Het Bolwerk in Vilvoorde voor – vooral – de inwoners van de Zennestad en Machelen. De burgemeesters dringen wel aan bij de gouverneur dat mensen vrije keuze zouden hebben.

Hoewel CC Het Bolwerk in Vilvoorde ook niet zo groot is ligt de locatie voor 99% vast volgens burgemeester Hans Bonte. “De eerste technische screening is positief. Mogelijk komt er wel een extra tent op het Bolwerkplein.”

De Eerstelijnszone Bravio en de burgemeesters hebben ook een schrijven gericht aan de gouverneur waarin ze met aandrang vragen om het mogelijk te maken dat mensen vrije keuze hebben van vaccinatiecentrum. Er zullen namelijk inwoners zijn die dichter wonen bij vaccinatiecentra van aangrenzende Eerstelijnszones. Een grensoverschrijdende keuze zou volgens de burgemeesters de vaccinatiegraad ten goede komen. Mensen zouden daarenboven ook kunnen kiezen voor een locatie dicht bij hun werkplek en zo wordt ook aan deze groep een extra opportuniteit geboden. Dit alles met in het achterhoofd dat een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad het streefdoel is. Voor Zemst zou het dan kunnen gaan om keuzes tussen de Nekkerhal in Mechelen, de veiling in Kampenhout of toch CC Het Bolwerk in Vilvoorde voor inwoners van Eppegem. Voor bewoners van Koningslo zou het vlakbijgelegen militair hospitaal van Neder-over-Heembeek een optie kunnen zijn.

De Vlaamse overheid zal finaal alle centra moeten erkennen. De gemeenten moeten tegen vrijdag de mogelijke locaties doorgeven aan het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise