Sloopwerken ’t Kasteeltje al begonnen?

Wie op het Mieregemplein passeert heeft gemerkt dat de ramen uit ’t Kasteeltje worden verwijderd. Dat is behoorlijk snel, vijf dagen na het positief advies van de provincie, maar niet onwettelijk. Voor het verwijderen van ramen en deuren is geen vergunning nodig. De nakende sloop zorgt in Merchtem wel voor de nodige commotie. De meeste protesterenden hebben het over de snelle verstedelijking van hun gemeente.

Hoe staat het trouwens met de vergunning? Die is toegekend (door het positief advies van de provincie) maar nog niet opgeladen in het systeem. Wanneer de vergunning wordt afgeleverd, moet die uitgehangen worden en is er nog een periode van 30 dagen voor wie beroep wil aantekenen bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Met het verwijderen van de ramen neemt de (nieuwe) eigenaar alvast de vlucht vooruit.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk