Terrasjes palmen centrum in

Vanaf morgenavond (12 juni) worden het centrum van Merchtem afgesloten als ondersteunende maatregel voor de horeca. De horecazaken in het centrum zullen hun terrassen kunnen uitbreiden en toch hun klanten in alle veiligheid kunnen bedienen.

Op vrijdag en zaterdag van 18 tot 23 uur en op zondag van 14 tot 23 uur zullen een aantal straten afgesloten zijn en sommige parkeerplaatsen ingenomen door tafeltjes en stoeltjes.

Het centrum wordt afgesloten op de Varkensmarkt (vanaf Alice), de Kerkstraat (vanaf slagerij Vertonghen), de Bogaerdstraat (vanaf Kafana) en de Nieuwstraat (vanaf Picciolini). In die zone geldt dan ook een parkeerverbod. Op de Markt en de Krekelendries wordt enkel plaatselijk verkeer toegetalen. Het Marktstraatje blijft bereikbaar via de Krekelendries.

Op verschillende plaatsen zal er tijdelijk parkeerverbod zijn. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid zoals tijdens de wekelijkse woensdagmarkt.

Deze maatregel geldt tot het einde van de grote vakantie.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk